Ainara begon haar carrière voor een Bachelor in Business Administration en Management, dit gaf haar interesse in de banksector en later breidde ze haar kennis uit door het afronden van een professionele master in het bank- en financiewezen. Ze heeft ook een opleiding gevolgd in de arbeidssector, waarbij ze kennis en ervaring heeft opgedaan op het gebied van payroll management, sociale zekerheidsreglementering en human resources.

Ainara is gepassioneerd door professionele ontwikkeling en behaalde in 2018 haar Independent Qualified Financial Adviser Certificering, op Europees niveau. Na in verschillende Spaanse banken te hebben gewerkt is haar carrière altijd nauw verbonden geweest met de banksector. Ze heeft echter ook ervaring opgedaan binnen de juridische sector, waar ze zich bezighield met hypotheekbeheer, financieel advies en het verzorgen van financieel-economische rapportages. Door de mogelijkheid te hebben om binnen verschillende Spaanse beroepen te werken, heeft ze een brede kennis opgedaan waarvoor ze in het buitenland vloeiend financieel werk doet.

Als Marc in 2015 bij Fluent Finance Abroad in dienst treedt, zijn haar verantwoordelijkheden: het beoordelen van het risico van elk individueel geval, ervoor zorgen dat elk geval volledig voorbereid is om naar de verschillende bankentiteiten te worden gestuurd, het analyseren van de voorwaarden en het opvolgen van de operatie tot aan het succesvolle einde ervan. Ze is ook verantwoordelijk voor de coördinatie van de operaties tussen de verschillende banken en advocaten.

Ainara is een gewaardeerd lid van het FFA-team, ze brengt een unieke set vaardigheden en expertise met zich mee om elke klant te helpen zijn zaak soepel te laten verlopen.